Vintage kleding: terug van weggeweest

Nog niet zo heel lang geleden noemden we vintage kleding gewoon tweedehands. Uiteraard werd er toen ook veel tweedehands gekocht en gedragen. Maar het dragen van tweedehands kleding was zeker niet iets waar trendsetters zich op voor lieten staan.

Enige jaren geleden was de term “vintage” vooral bekend bij jonge, hippe mensen. Nu is de sport van het speuren naar fashion items uit de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw door brede lagen van het winkelend publiek opgepakt. Ook relatief nieuwe “vintage” kleding verwisselt snel van eigenaar. Ongetwijfeld speelt de economische crisis van de afgelopen jaren hierbij een rol. Er zijn echter meer redenen voor het succes te bedenken. De grote ketens hebben tegenwoordig niet vier keer per jaar een nieuwe collectie, maar brengen soms wel iedere paar weken nieuwe, laaggeprijsde kleding. De prijzenoorlog gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden, het milieu en vaak ook de kwaliteit. In dat licht kiezen bewuste consumenten steeds vaker voor goede kwaliteit gedragen kleding.
Vintage kleding shoppen is ook een geweldige manier om een geheel eigen look samen te stellen. Door kledingstukken en accessoires op een originele manier te combineren, kun je zelfs met een smalle beurs er geweldig uitzien.

De populariteit van vintage kleding past in een bredere trend naar duurzaamheid en eigenheid. Ook sites als Marktplaats en Etsy doen goede zaken met andere gebruikte en zelfgemaakte spullen. Eigen groente verbouwen en zelf je kleding maken zijn ook helemaal hot.
Vintage kleding is een leuke en goedkope manier om je te onderscheiden en daarnaast ook gewoon heel duurzaam en verantwoord. Hopelijk is deze trend een blijvertje.

0 Responses to “Vintage kleding: terug van weggeweest”


  • No Comments

Leave a Reply